INTIAN GOA 18.2.2018 - 5.3.2018

Kuovit ja töyhtötiirat


18.2.2108 Lento Intian Goaan

Majoituimme pojan luokse Helsinkiin. Aamulla käynti Wright`n taidenäyttelyssä Ateneumissa. Saavuimme lentokentälle hieman neljän jälkeen ja Finnairin lento lähti Intiaa kohti aikataulussa klo 18.50.

 

19.2.2018 Radisson Goa Candolim hotelli, lähiretkeilyä

Saavuimme Goaan aikataulussa 6.30 paikallista aikaa, mutta edellisen koneen lastaus viivästytti lentokentälle pääsyä. Bussiparkissa tein ensimmäiset lintuhavainnot: bramiinihaukka, jalohaikara, haarahaukka. Lämpimän kostean bussimatkan jälkeen saavuimme hotellille klo 8.10, mutta hotellisiivousten vuoksi saimme huoneen vasta 13.30. Tapasin ennalta sovitun oppaan ja sovimme huomisesta Carambolimin retkestä. Pienen lähialuekierroksen jälkeen palasin hotellille. Sain kuvia mm. pikkumehiläissyöjästä. Toisen kerroksen hotellihuoneen parvekkeelta kuvasin punaposkibulbulin ja intianharjatiaisen. Myöhäisen illallisen jälkeen väsyneet matkalaiset vetäytyivät ansaitulle levolle.

 

Radisson hotelli

Radisson hotelli


Tutustumisretkellä lähikadulla

Tutustumisretkellä lähikadulla


Illan hyttyskarkotus

Illan hyttyskarkotus


20.2.2018 Carambolin Lake, vatsaväänteitä

Oppaani Rama Govegaar odotti sovitusti hotellin parkkipaikalla. Ajoimme aamuruuhkaisella tiellä kohti legendaarista lintupaikkaa Carambolinjärveä. Ensimmäisen pysähdyksen teimme Santa Cruzin kylän lähistöllä. Ajoimme kulotetulle pellolle ja mielenkiintoista kuvattavaa löytyi: iso-, riisi- ja nummikirvisiä ruokaili pellolla. Kolme pikkumarabua istui puun latvassa ja kookas sulttaanikalastaja äänteli sähkölangalla. Saavumme Carambolimjärvelle ja kuuluisan lintujärven vesi oli matalalla, joten kahlaajia ja sorsalintuja oli näköpiirissä runsaasti: 500 intianviheltäjäsorsaa, parikymmentä sulttaanikanaa ja noin 150 mustapyrstökuiria. Jatkoimme Carambolimin metsään ja mielenkiintoista nähtävää löytyi: safiirimehiläissyöjä, punakottarainen, huppukuhankeittäjä ja opastakin säväyttänyt intianmalkoha. Paluumatkalla hotellille pysähdyimme Pilernen kylän kohdalla oleville kuiville riisipelloille. Aasianrakonokka ruokaili pellolla ja ruskoperälepinkäinen päivysti sähkölangalla. Saavuin puolenpäivän jälkeen hotellille ja olo vaikutti hieman heikolta. llta sujui vähemmän mukavasti oksentaessa.

 

Oppaani Rama Govegar

Oppaani Rama Govegar


Candolimjärven torni

Candolim torni


Intianviheltäjäsorsat (Dendrocygna javanica)

Intianviheltäjäsorsat (Dendrocygna javanica)


21.2.2018 Hotellilla toipumassa

Huonon voinnin vuoksi peruin päivän retken. Olimme kumpikin vuoteenomina ja onneksi saniteettitilat olivat aivan vieressä. Soitin aamulla oppaalle ja saimme paikallisen lääkärin hotellille jo ennen kymmentä. Asiallinen ja ystävällinen tohtori (komea Tarjan mielestä) määräsi meille neljää erilaista lääkettä ja uskoi meidän toipuvan parin päivän aikana. Päivällä siirtelin kuvia ja kirjoitin matkaraporttia voinnin mukaan. Iltapäivällä lintukuvaajan olo parani ja pienen iltalenkin aikana sain kuvattua jouhipääskyä sekä malabarinmedestäjää. Soitin illalla oppaalle ja sovin huomisen päivän retkestä.

 

Silkkihaikara (Egretta garzetta)

Silkkihaikara (Egretta garzetta)


Kauluskaija (Psittacula krameri)

Siltapaikka ennen Tendapaa


Pääkatu hotellin vieressä

Pääkatu hotellin vieressä


22.2.2018 Pilerne Wood ja Divar Islands

Kohtuullisen yöunen jälkeen tapasin aamukahdeksalta legendaarisen Goa-lintuoppaan Santosh Redkarin ja hänen ehdotuksestaan lähdimme Pilernen taajaman läheiselle metsäalueelle. Menomatkalla kiljukotka istui palmun oksalla ja mielenkiintoisia metsälintuja löytyi oppaani avustuksella: valkovatsa- ja viiridrongo sekä paratiisimonarkki. Kalahuuhkajan etsintä lähteen läheisyydestä ei onnistunut, mutta kaksi kalakäärmettä väijyi lähteen kivenkoloissa. Palasimme hotellille puolenpäivän aikaan vesitankkauksen, paikallisen lintukirjan hankinnan ja rahanvaihdon jälkeen. Hotellilla uinnin jälkeen palauduin aamun retkestä ja myös Tarjan olo oli parantunut. Iltapäivällä kolmen aikaan lähdimme Rama Govegarin kanssa katsastamaan Divar Islandin päiväpetotilanteen. Todella ruuhkaisen ajomatkan ja lauttakyydin jälkeen saavuimme laajalle, kuivuneelle peltoaukealle. Liitohaukan kuvaamisesta olin haaveillut pitkään ja nyt se onnistui. Paluumatkalla piispahaikara ruokaili pellossa ja kaksi ruostepääskyä päivysti sähkölangalla yhdessä haarapääskyjen kera. Pitkän ja helteisen päivän päätteeksi kuuntelimme terassiltamme päivän musiikkikonserttia ja seurasimme aikuisten intialaisten uinnin opettelua. Onneksi meillä Suomessa lapset saavat jo alakoulussa uinninopetusta.

 

Santosh Redkar

Santosh Redkar


Mustadrongo (Dicrurus macrocercus)

Mustadrongo (Dicrurus macrocercus)


Divarsaaren lautta

Divarsaaren lautta


Liitohaukka (Elanus caeruleus)

Liitohaukka (Elanus caeruleus)


23.2.2018 Zuari River

Heräsimme aamukuudelta ja söimme breakfastboxit hotellihuoneessa. Rama Govegar odotti hotellin pihassa aamuseitsemältä. Liikenne oli normaalia rauhallisempaa aikaisin aamulla ja noin tunnin ajomatkan jälkeen saavuimme Zuarijoelle. Hieman kahdeksan jälkeen siirryimme katettuun veneeseen ja seurassamme oli myös pohjoisintialainen lääkäri perheineen. Venerannan sillan vaijerissa päivysti muuttohaukka. Siirryimme syvemmälle jokisuistoon ja oppaamme sekä kaksi asiantuntevaa veneenkäyttäjää avustivat lintujen havainnoinnissa. Upea riikinkukko istui kivellä, kaksi rantakurvia ruokaili laskuveden paljastamalla lietteellä ja mustapääkalastaja tarkkaili liikettä vedessä. Jakobiinikäki lennähti ohitsemme pensaikkoon ja onnistumme havaitsemaan sekä aikuisen että nuoren seepraluhtakanan. Paluumatkalla kuvasin vielä turkoosikalastajaa. Olimme takaisin hotellilla puolenpäivän aikaan ja loppupäivä kului levätessä ja kuvia katsellessa.

 

Zuarijoki

Zuarijoki


Riikinkukko (Pavo cristatus)

Riikinkukko  (Pavo cristatus)


Lintukuvaaja ahkerana

Lintukuvaaja ahkerana


Kuningaskalastaja (Alcedo atthis)

Kuningaskalastaja (Alcedo atthis)


Krokotiili aamuauringossa

rokotiili aamuauringossa


24.2018 Mapusan markkinat

Tänään oli rauhallisempi päivä. Vihdoinkin saimme nukuttua yön kunnolla. Aamupalan jälkeen päätimme lähteä Mapusan markkinoille. Soitin oppaalleni Santoshille, ja sovimme lähtöajaksi 11.00. Noin puolentunnin ajomatkan jälkeen saavuimme markkinapaikalle. Oli todella lämmin sää ja voimakkaiden torituoksujen jälkeen päätimme palata hotellille. Paluumatkalla Santosh ehdotti käyntiä valkomerikotkan pesäpaikalla ja sainkin kuvia aikuisesta kotkasta. Myös isokauluskaijapariskunta oli hyvin kuvattavissa. Kävimme juomassa virvoitusjuomat Beira Mar hotellissa. Oppaan opastamana ja monen paikallisen neuvomana löysimme Calancutessa sijaitsevan pizzaravintolan. Paikallisten intialaisten turistien kanssa kuuntelimme orkesterin soittoa illan päätteeksi.

 

Mapusan markkinat ja Tarja

Mapusan markkinat ja Tarja


Beira Mar hotellin terassi

Beira Mar hotellin terassi


Isokauluskaija (Psittacula eupatria)

Isokauluskaija  (Psittacula eupatria)


25.2.2018 Dudhsagarin vesiputoukset

Tänään oli ohjelmassa retken ainut Aurinkomatkojen järjestämä matka Dudhgasarin vesiputouksille. Lähtö hotellilta oli hieman yli seitsemän ja noin parin tunnin ajomatka etelään alkoi. Jälleen aamuliikenne oli varsin rauhallista ja saavuimme aamupalapaikalle yhdeksän aikoihin. Siirryimme seitsemän hengen maastureihin ja noin kahdentoista kilometrin matka erittäin huonoa tietä pitkin alkoi. Perillä kuvasimme kaunista vesiputousta ja sain muutaman kuvan apinoistakin. Lintuja oli vähän näkyvissä. Paluumatkalla teimme pysähdyksen hindutemppeliin ja olimme takaisin hotellilla neljän aikaan. Illalla etsimme jo toistamiseen ruokapaikan hotellin ulkopuolelta, koska intialainen ruoka ei vain meille maistunut. Kanapippuripihvi muusilla todellakin maistui, mutta oluisiimme lensi pikkuötököitä. Tänään hotellilla ei onneksi ollut iltaohjelmaa.

 

Dudhsagarin vesiputoukset

Dudhsagarin vesiputoukset


Apinaperhe päivälevolla

Apinaperhe päivälevolla


26.2.2018 Curtorim Lake

Aamulla oli treffit puoli seitsemältä Rama Govegarin kanssa. Rama ehdotti, että lähtisimme etelän suuntaan Curtorim järvelle. Ajomatkaa oli noin tunnin verran ja perillä odotti todella hieno lintujärvi. Aamuaurinko paistoi sopivasti takaa ja uusia lajeja alkoi ilmestyä: jokitiira, musta- ja sitruunavästäräkki, pronssi- ja pitkäpyrstöjassana sekä paikallinen intiankuhankeittäjä. Jatkoimme muutaman kilometrin takaisin pohjoiseen ja saavuimme matalalle, kostealle peltoalueelle, jossa oli todella paljon sorsia: 200 jouhisorsaa, 100 lapasorsaa, 50 heinätavia, muutamia kyhmysorsia sekä satoja viheltäjäsorsia. Todellinen löytö oli varjossa lymyilevät suippopyrstökurpat. Palasimme hotellille yhdeltä iltapäivällä ja sain matkalla vielä lentokuvia harjakotkasta. Hotellin terassilla onnistuin vihdoin kuvaamaan kauniin punaharmaan karmiinimedestäjän. Illalla olimme vaimon kanssa ihailemassa kaunista auringonlaskua merenrannalla.

 

Curtorimjärven läheiset riisipellot

Curtorimjärven läheiset riisipellot


Smyrnankalastaja (Halcyon smyrnensis)

Smyrnankalastaja (Halcyon smyrnensis)


Kenttähyyppä (Vanellus indicus)

Kenttähyyppä (Vanellus indicus)


27.2.2018 Morjim ranta ja Siolimin riisipellot

Santosh Redkar odotti aamulla hotellin pihassa seitsemän aikaan. Lähdimme kohti Morjimin rantaa. Matkalla Santosh pysäytti auton ja sain kuvattua intiantokon puun latvassa. Jatkoimme kohti Morjimin rantaa ja Santosh varoitteli liiasta ihmisliikenteestä rannalla, mutta rantaan päästyämme kymmenen kulkukoiraa ympäröi automme. Sanoin Santoshille, etten erityisemmin pidä vapaista kulkukoirista, joten rannalla päästyämme oppaani vastasi koirista ja minä sain odotetut kuvat mustajalka-, ylänkö- ja aavikkotyllistä. Vuokrasimme veneen rannasta ja pääsin joen keskellä olevalle hiekkasärkälle. Sain kuvattua mahtavasti lokit ja tiirat. Mustapäälokki, selkälokki ja harmaa- ja naurulokit pysähtyivät hiekkasärkillä. Lisäksi kumpikin töyhtötiiralaji, hieta- ja riuttatiira sekä valkoposkitiira lepäsivät hiekkasärkällä. Paluumatkalla kävimme Siolimin riisipelloilla. Hetken odottelun jälkeen noin kymmenestä kiljukotkasta nousi siivilleen muutama ja myös valkomerikotka oli kuvattavissa. Hotellin musiikkitarjonta oli loppunut, joten omat suosikkikappaleet täytyi soittaa kännykästä.

 

Intiantoko (Ocyceros birostris)

Intiantoko (Ocyceros birostris)


Morjimin veneretki

Morjimin veneretki


Morjimin lokkisaari

Morjimin lokkisaari


Siolomin riisipellot

Siolomin riisipellot)


Pronssi-iibikset (Plegadis falcinellus)

Pronssi-iibikset


28.2.2018 Bondlan metsäalue

Aamulla kuuden aikaan Rama Govekar odotti hotellin parkkipaikalla. Edessä oli puolentoista tunnin ajomatka Bondlan kuuluisalle metsäalueelle. Bondlan puistoalueen portit avataan vasta yhdeksältä, joten pysähdyimme avoimelle, puistoiselle alueelle ja Rama laittoi kaiuttimista intianpitan ääntä soimaan houkutukseksi. Lintu vastasi vaimeasti ja lensi tien ylikin, mutten päässyt kuvaamaan tätä yhtä Intian tunnetuimmista linnuista. Ilma oli vielä hieman viileä ja uusia lintuja alkoi ilmestyä kuvattavaksi: valkokorvaseppä, huppukuhankeittäjä, malabarintogo, aasiantöyhtötikka ja kultaotsalehvi. Ajoimme sisään puistoon ja sain kuvattua mustaotsanakkelin monen yrityksen jälkeen ja todella upean sinisen intianjokirastaan. Myös valkoisen muodon paratiisimonarkki lennähti eteemme ja metsävästäräkki tepasti hylätyn rakennuksen edustalla. Palasin hotellille yhden aikoihin ja Tarja saapui terveyshoidoistaan kolmen aikoihin. Huomenna aiomme nukkua hieman myöhempään aamulla ja vasta iltapäivällä on uuden retken aika.

 

Bondlan metsäalue

Bondlan metsäalue


Huppukuhankeittäjä (Oriolus xanthornus)

Huppukuhankeittäjä (Oriolus xanthornus)


Puistosinisieppo (Cyornis tickelliae)

Puistosinisieppo (Cyornis tickelliae)


1.3.2018 Lepoa ja Fort Aquada

Ansaitun aamulevon jälkeen suuntasimme Candolimin merenrannalle. Auringonottoa ja uintia leppoisassa merivedessä, kunnes venäläiset turistit valtasivat parhaat paikat rannalta edestämme. Iltapäivällä lähdin Santoshin kanssa hotellin eteläpuolella sijaitsevalle Fort Aquadan kukkulalle. Oli todella kuuma seistä auringossa, mutta viiden aikoihin lintuja ilmestyi kuvattavaksi: valkomerikotka, arovarpushaukka hienosti lähipuussa, nuori huppukuhankeitäjä, viitakerttunen ja harmaavatsamonarkki. Pittaa ei löytynyt yrityksistä huolimatta, mutta Tarjalle selvisi eilisen terveyshoidon jälkeen, että hän on intialaisen lääketieteen mukaan Pitta-ihminen?

 

Pikkumehiläissyöjä (Merops orientalis )

Pikkumehiläissyöjä (Merops orientalis )


Pikkukylä

Pikkukylä


2.3.2018 Mayem järvi ja metsä

Lähdimme Santoshin kanssa aamulla 6.30 kohti Mayemjärveä. Ajomatkaa oli noin tunti ja erityisesti järveä ympäröivä metsäalue on linnustoltaan rikas. Matkalla avoimelta peltolakeudelta löytyi viisi intianhyyppää, piispahaikara ja parvi puussa ruokailevia oranssiviherkyyhkyjä. Parkkeerasimme auton Santoshille vieraaseen paikkaan, koska polun alkupään majapaikan omistaja oli vaihtunut? Järven itäpäässä oli pieni puhdasvetinen puro, joka houkutteli siivekkäitä juomaan ja vilvoittelemaan: rastasviidakkotimali, harmaakauluspulpuli, intianjokirastas, puistosinisieppo sekä upea huiluharakkatasku. Paluumatkalla sain ihailla harjakotkan kaartelua. Palasimme hotellille puoliltapäivin apteekin ja kauppareissun jälkeen. Tänään on Intiassa väripäivä ja hotellilla oli tapahtumaan liittyvä teemailta.

 

Auringonnousu matkalla Mayemjärvelle

Auringonnousu matkalla Mayemjärvelle


Piispahaikara (Ciconia episcopus)

Piispahaikara (Ciconia episcopus)


3.3.2018 Pilerne ja Tarjan syntymäpäivä

Aamun aloitimme kuohuviinillä Tarjan syntymäpäivän kunniaksi. Vietimme aamupäivän meren rannalla ja merivesi oli todella lämmintä. Iltapäivällä oli viimeisen linturetken aika. Lähdimme Santoshin kanssa Pilernen metsäalueelle. Sää oli todella kuuma ja jopa oppaani valitteli korkeaa lämpötilaa. Tarkkailimme noin puolen tunnin ajan ilmassa kaartelevia petolintuja. Sain kuvattua pikkukotkan ja mehiläishaukan. Kävelimme syvemmälle metsään, mutta kalahuuhkaja jäi taas näkemättä. Pienelle lähteelle saapui lintuja juomaan: sinikurkkusieppo, puistosinisieppo, isotiaistimali sekä harmaakaulusbulbuli. Paluumatkalla näimme myös intiantulitöyhtötikan. Illan orkesteri oli onneksi tällä kertaa hiljaisempi.

 

Punakottarainen (Pastor roseus)

Punakottarainen (Pastor roseus)


Haarahaukka (Milvus migrans)

Haarahaukka (Milvus migrans)


4.3.2018 Tuliaisten hankintaa ja iltapäivä rannalla

Kävimme aamulla Newtons-marketissa ostamassa pojille t-paidat sekä tuliaiskarkit. Illalla pakkasimme matkalaukut ja yöllä neljältä siirryimme hotellilta lentokentälle. Lento Suomeen lähti 8.15 ja olimme Helsingissä 14.30. Kotiin Seinäjoelle saavuimme ilta kahdeksalta.

 

Auringolasku

Auringolasku


Loppukommentit

Intian on turvallinen maa ja kaikkialla voi liikkua ilman häiriöitä. Oppaan mukaan maan ihmisystävällisyys johtuu hindu-uskonnosta. Koska en ole erityisesti koiraihminen niin vapaana kulkevat kulkukoirat häiritsivät liikkumista. Ilma on helmikuun lopulla Goassa jo todella kuuma. Keskipäivän aikaan ulkona liikkuminen kameroiden kanssa on haastavaa yli kolmenkymmenen asteen lämpötilan vuoksi. Muutenkin parasta aikaa Ilmaston ja linnustonkin vuoksi on joulukuu, näin paikalliset lintuoppaani kertoivat. Intialaiseen ruokaan emme omassa hotellissamme tottuneet. Meillä molemmilla oli vatsaongelmia, vaikka pyrimme välttämään kalaa, kermatuotteita ja valmiiksi tehtyjä hedelmäjuomia ym. Olin ottanut yhteyttä jo Suomessa kahteen paikalliseen lintuoppaaseen ja heidän avustuksellaan retkeily oli antoisaa ja turvallista. Liikenne on kaaosmaista ja opasteita on tien varsilla vähän. Oppaat tuntevat parhaat lintupaikat ja auttavat lintujen löytämisessä ja määrittämisessä. Itselläni oli lintujen kuvaaminen tärkeintä ja lintulistan kokosin vasta Suomeen palattuani. Goan matka oli ensimmäinen kahden viikon reissu ja nyt jäi aikaa levollekin. Varmasti palaamme Intiaan vielä uudestaan, ehkäpä seuraavan kerran vuodenvaihteessa.
Thank you Santosh and Rama!

 

Santoshin ja Raman käyntikortit

Oppaideni käyntikortit


Lajiluettelo, 209 lintulajia


intianviheltäjäsorsa
kyhmysorsa
aasiankääpiösorsa
heinätavi
lapasorsa
täplänokkasorsa
jouhisorsa
riikinkukko
pikku-uikku
aasianrakonokka
piispahaikara
pikkumarabu
aasianiibishaikara
jaavanmerimetso
käärmekaula
harmaahaikara
ruskohaikara
jalohaikara
pikkujalohaikara
silkkihaikara
riuttahaikara
lehmähaikara
intianriisihaikara
kyyryhaikara
yöhaikara
pronssi-iibis
aasianpyhäiibis
sääksi
liitohaukka
idänmehiläishaukka
harjakotka
intiankiljukotka
kiljukotka
pikkukotka
ruskosuohaukka
arovarpushaukka
haarahaukka
bramiinihaukka
valkomerikotka
seepraluhtakana
ojasuokana
ruskosuokana
intiansulttaanikana
liejukana
nokikana
pitkäjalka
siperiankurmitsa
intianhyyppä
kenttähyyppä
ylänkötylli
aavikkotylli
kaspiantylli
mustajalkatylli
tylli
pikkutylli
pitkäpyrstöjassana
pronssijassana
pikkukuovi
kuovi
punakuiri
mustapyrstökuiri
suokukko
lapinsirri
pulmussirri
taivaanvuohi
suippopyrstökurppa
rantakurvi
rantasipi
metsäviklo
valkoviklo
lampiviklo
liro
punajalkaviklo
naurulokki
tiibetinlokki
mustapäälokki
selkälokki
hietatiira
räyskä
valkoposkitiira
jokitiira
töyhtötiira
riuttatiira
pikkutöyhtötiira
kalliokyyhky
aasianturturikyyhky
palmukyyhky
smaragdikyyhky
oranssiviherkyyhky
harmaapääkyyhky
aasiankukaali
intianmalkoha
jakobiinikäki
intianvariskäki
brahmanpöllö
ruskopöllö
pikkukiitäjä
aasianpalmukiitäjä
intiantöyhtökiitäjä
harjalintu
intiantoko
malabarintoko
kuningaskalastaja
sulttaanikalastaja
smyrnankalastaja
mustapääkalastaja
turkoosikalastaja
kirjokalastaja
pikkumehiläissyöjä
safiirimehiläissyöjä
intiansininärhi
keralanseppä
kilkkuseppä
rusohuppuseppä
valkokorvaseppä
ruskolakkitikka
intiantulitöyhtö
aasiantöyhtötikka
muuttohaukka
isokauluskaija
kauluskaija
luumupääkaija
intianriippukaija
bengalinpitta
metsäkäpinkäinen
sieppokäpinkäinen
nokileiju
jora
pikkuminivetti
mustapäälivertäjä
siperianlepinkäinen
ruskoperälepinkäinen
intiankuhankeittäjä
huppukuhankeittäjä
mustadrongo
tuhkadrongo
valkovatsadrongo
pronssidrongo
viiridrongo
harmaavatsamonarkki
sinimonarkki
paratiisimonarkki
huppuviidakkoharakka
malabarinviidakkoharakka
intianvaris
paksunokkavaris
lyhytvarvaskiuru
aasiankiuru
malabarintöyhtökiuru
aasiankalliopääsky
haarapääsky
jouhipääsky
ruostepääsky
intianharjatiainen
mustaotsanakkeli
punaperäbulbuli
punaposkibulbuli
valkokulmabulbuli
harmaakaulusbulbuli
idänuunilintu
kenttäkerttunen
viitakerttunen
pitkäpyrstöräätäli
sinipriinia
intiantuhkapriinia
aasianrilli
isotiaistimali
rastasviidakkotimali
metsäpensastimali
intiantasku
harakkatasku
huiluharakkatasku
ghatinsinisieppo
sinikurkkusieppo
puistosinisieppo
turkoosisieppo
himalajanpunarinta
intianjokirastas
pikkusieppo
sepeltasku
nokitasku
oranssirastas
intianmustarastas
punakottarainen
bramiinikottarainen
harmaasiipikottarainen
pihamaina
viidakkomaina
kultaotsalehvi
harmaakukastaja
pihamedestäjä
malabarinmedestäjä
purppuramedestäjä
isomalabarinmedestäjä
deccaninmedestäjä
karmiinimedestäjä
tarhalukkinen
metsävästäräkki
keltavästäräkki
sitruunavästäräkki
mustavästäräkki
Isokirvinen
riisikirvinen
mongoliankirvinen
nummikirvinen
metsäkirvinen
varpunen
riisikutoja
valkoperämanikki


Lesser Whistling-Duck
Comb Duck
Cotton Pygmy-Goose
Garganey
Northern Shoveler
Indian Spot-billed Duck
Northern Pintail
Indian Peafowl
Little Grebe
Asian Openbill
Woolly-necked Stork
Lesser Adjutant
Painted Stork
Little Cormorant
Oriental Darter
Gray Heron
Purple Heron
Great Egret
Intermediate Egret
Little Egret
Western Reef-Heron
Cattle Egret
Indian Pond-Heron
Striated Heron
Black-crowned Night-Heron
Glossy Ibis
Black-headed Ibis
Osprey
Black-shouldered Kite
Oriental Honey-buzzard
Crested Serpent-Eagle
Indian Spotted Eagle
Greater Spotted Eagle
Booted Eagle
Eurasian Marsh-Harrier
Shikra
Black Kite
Brahminy Kite
White-bellied Sea-Eagle
Slaty-breasted Rail
White-breasted Waterhen
Brown Crake
Gray-headed Swamphen
Eurasian Moorhen
Eurasian Coot
Black-winged Stilt
Pacific Golden-Plover
Yellow-wattled Lapwing
Red-wattled Lapwing
Lesser Sand-Plover
Greater Sand-Plover
Caspian Plover
Kentish Plover
Common Ringed Plover
Little Ringed Plover
Pheasant-tailed Jacana
Bronze-winged Jacana
Whimbrel
Eurasian Curlew
Bar-tailed Godwit
Black-tailed Godwit
Ruff
Temminck's Stint
Sanderling
Common Snipe
Pin-tailed Snipe
Terek Sandpiper
Common Sandpiper
Green Sandpiper
Common Greenshank
Marsh Sandpiper
Wood Sandpiper
Common Redshank
Black-headed Gull
Brown-headed Gull
Pallas's Gull
Lesser Black-backed Gull
Gull-billed Tern
Caspian Tern
Whiskered Tern
River Tern
Great Crested Tern
Sandwich Tern
Lesser Crested Tern
Rock Pigeon
Spotted Dove
Laughing Dove
Asian Emerald Dove
Orange-breasted Pigeon
Gray-fronted Green-Pigeon
Greater Coucal
Blue-faced Malkoha
Jacobin Cuckoo
Asian Koel
Spotted Owlet
Brown Wood-Owl
Little Swift
Asian Palm-Swift
Crested Treeswift
Eurasian Hoopoe
Indian Gray Hornbill
Malabar Gray Hornbill
Common Kingfisher
Stork-billed Kingfisher
White-throated Kingfisher
Black-capped Kingfisher
Collared Kingfisher
Pied Kingfisher
Green Bee-eater
Blue-tailed Bee-eater
Indian Roller
Malabar Barbet
Coppersmith Barbet
Brown-headed Barbet
White-cheeked Barbet
Brown-capped Woodpecker
Black-rumped Flameback
Rufous Woodpecker
Peregrine Falcon
Alexandrine Parakeet
Rose-ringed Parakeet
Plum-headed Parakeet
Vernal Hanging-Parrot
Indian Pitta
Common Woodshrike
Bar-winged Flycatcher-shrike
Ashy Woodswallow
Common Iora
Small Minivet
Black-headed Cuckooshrike
Brown Shrike
Long-tailed Shrike
Indian Golden Oriole
Black-hooded Oriole
Black Drongo
Ashy Drongo
White-bellied Drongo
Bronzed Drongo
Greater Racket-tailed Drongo
White-spotted Fantail
Black-naped Monarch
Indian Paradise-Flycatcher
Rufous Treepie
White-bellied Treepie
House Crow
Large-billed Crow
Greater Short-toed Lark
Oriental Skylark
Malabar Lark
Dusky Crag-Martin
Barn Swallow
Wire-tailed Swallow
Red-rumped Swallow
Indian Yellow Tit
Velvet-fronted Nuthatch
Red-vented Bulbul
Red-whiskered Bulbul
White-browed Bulbul
Grey-headed Bulbul
Greenish Warbler
Paddyfield Warbler
Blyth's Reed Warbler
Common Tailorbird
Ashy Prinia
Plain Prinia
Oriental White-eye
Brown-cheeked Fulvetta
Puff-throated Babbler
Jungle Babbler
Indian Robin
Oriental Magpie-Robin
White-rumped Shama
White-bellied Blue Flycatcher
Blue-throated Flycatcher
Tickell's Blue Flycatcher
Verditer Flycatcher
Indian Blue Robin
Malabar Whistling-Thrush
Red-breasted Flycatcher
Siberian Stonechat
Pied Bushchat
Orange-headed Thrush
Indian Blackbird
Rosy Starling
Brahminy Starling
Chestnut-tailed Starling
Common Myna
Jungle Myna
Golden-fronted Leafbird
Plain Flowerpecker
Purple-rumped Sunbird
Crimson-backed Sunbird
Purple Sunbird
Long-billed Sunbird
Vigors's Sunbird
Crimson Sunbird
Little Spiderhunter
Forest Wagtail
Western Yellow Wagtail
Citrine Wagtail
White-browed Wagtail
Richard's Pipit
Paddyfield Pipit
Blyth's Pipit
Tawny Pipit
Tree Pipit
House Sparrow
Baya Weaver
White-rumped Munia


Dendrocygna javanica
Sarkidiornis melanotos
Nettapus coromandelianus
Spatula querquedula
Spatula clypeata
Anas poecilorhyncha
Anas acuta
Pavo cristatus
Tachybaptus ruficollis
Anastomus oscitans
Ciconia episcopus
Leptoptilos javanicus
Mycteria leucocephala
Microcarbo niger
Anhinga melanogaster
Ardea cinerea
Ardea purpurea
Ardea alba
Ardea intermedia
Egretta garzetta
Egretta gularis
Bubulcus ibis
Ardeola grayii
Butorides striata
Nycticorax nycticorax
Plegadis falcinellus
Threskiornis melanocephalus
Pandion haliaetus
Elanus caeruleus
Pernis ptilorhynchus
Spilornis cheela
Clanga hastata
Clanga clanga
Hieraaetus pennatus
Circus aeruginosus
Accipiter badius
Milvus migrans
Haliastur indus
Haliaeetus leucogaster
Gallirallus striatus
Amaurornis phoenicurus
Zapornia akool
Porphyrio poliocephalus
Gallinula chloropus
Fulica atra
Himantopus himantopus
Pluvialis fulva
Vanellus malabaricus
Vanellus indicus
Charadrius mongolus
Charadrius leschenaultii
Charadrius asiaticus
Charadrius alexandrinus
Charadrius hiaticula
Charadrius dubius
Hydrophasianus chirurgus
Metopidius indicus
Numenius phaeopus
Numenius arquata
Limosa lapponica
Limosa limosa
Calidris pugnax
Calidris temminckii
Calidris alba
Gallinago gallinago
Gallinago stenura
Xenus cinereus
Actitis hypoleucos
Tringa ochropus
Tringa nebularia
Tringa stagnatilis
Tringa glareola
Tringa totanus
Chroicocephalus ridibundus
Chroicocephalus brunnicephalus
Ichthyaetus ichthyaetus
Larus fuscus
Gelochelidon nilotica
Hydroprogne caspia
Chlidonias hybrida
Sterna aurantia
Thalasseus bergii
Thalasseus sandvicensis
Thalasseus bengalensis
Columba livia
Streptopelia chinensis
Streptopelia senegalensis
Chalcophaps indica
Treron bicinctus
Treron affinis
Centropus sinensis
Phaenicophaeus viridirostris
Clamator jacobinus
Eudynamys scolopaceus
Athene brama
Strix leptogrammica
Apus affinis
Cypsiurus balasiensis
Hemiprocne coronata
Upupa epops
Ocyceros birostris
Ocyceros griseus
Alcedo atthis
Pelargopsis capensis
Halcyon smyrnensis
Halcyon pileata
Todiramphus chloris
Ceryle rudis
Merops orientalis
Merops philippinus
Coracias benghalensis
Psilopogon malabaricus
Psilopogon haemacephalus
Psilopogon zeylanicus
Psilopogon viridis
Dendrocopos nanus
Dinopium benghalense
Micropternus brachyurus
Falco peregrinus
Psittacula eupatria
Psittacula krameri
Psittacula cyanocephala
Loriculus vernalis
Pitta brachyura
Tephrodornis pondicerianus
Hemipus picatus
Artamus fuscus
Aegithina tiphia
Pericrocotus cinnamomeus
Lalage melanoptera
Lanius cristatus
Lanius schach
Oriolus kundoo
Oriolus xanthornus
Dicrurus macrocercus
Dicrurus leucophaeus
Dicrurus caerulescens
Dicrurus aeneus
Dicrurus paradiseus
Rhipidura albicollis albogularis
Hypothymis azurea
Terpsiphone paradisi
Dendrocitta vagabunda
Dendrocitta leucogastra
Corvus splendens
Corvus macrorhynchos
Calandrella brachydactyla
Alauda gulgula
Galerida malabarica
Ptyonoprogne concolor
Hirundo rustica
Hirundo smithii
Cecropis daurica
Machlolophus aplonotus
Sitta frontalis
Pycnonotus cafer
Pycnonotus jocosus
Pycnonotus luteolus
Pycnonotus priocephalus
Phylloscopus trochiloides
Acrocephalus agricola
Acrocephalus dumetorum
Orthotomus sutorius
Prinia socialis
Prinia inornata
Zosterops palpebrosus
Alcippe poioicephala
Pellorneum ruficeps
Turdoides striata
Copsychus fulicatus
Copsychus saularis
Copsychus malabaricus
Cyornis pallipes
Cyornis rubeculoides
Cyornis tickelliae
Eumyias thalassinus
Larvivora brunnea
Myophonus horsfieldii
Ficedula parva
Saxicola maurus
Saxicola caprata
Geokichla citrina
Turdus simillimus
Pastor roseus
Sturnia pagodarum
Sturnia malabarica
Acridotheres tristis
Acridotheres fuscus
Chloropsis aurifrons
Dicaeum concolor
Leptocoma zeylonica
Leptocoma minima
Cinnyris asiaticus
Cinnyris lotenius
Aethopyga vigorsii
Aethopyga siparaja
Arachnothera longirostra
Dendronanthus indicus
Motacilla flava
Motacilla citreola
Motacilla maderaspatensis
Anthus richardi
Anthus rufulus
Anthus godlewskii
Anthus campestris
Anthus trivialis
Passer domesticus
Ploceus philippinus
Lonchura striata